Торт «Кіндер пінгві». На смак дуже нагадує шоколадний батончик

Не знаю назви цього тортика, то така моя імпровізація. Але дітям він нагадує за смаком цей батончик, тому і назвала його - торт «Кіндер пінгві». Це дуже смачно: шоколадні м’якесенькі коржі, ніжний, як хмаринка, вершковий крем. Торт просто тане у роті.

Торт «Кіндер пінгві»

Коржі: 100 г масла, 160 г цукру, 4 яйця, 100 г чорного шоколаду, 100 г борошна, 11 г розпушувача для тіста, 1 пачка ванільного цукру. 

Крем: 400 мл вершків (33-36%), 250 г вершкового сиру «Маскарпоне», цукрова пудра – за смаком.

Яйця розділити на білки і жовтки. Масло збити з цукром-ваніліном і 30 г цукру. Додати розтоплений на водяній бані шоколад, збити. Додати жовтки, збити. Окремо збити білки, поступово додаючи решту 130 г цукру, до стійкої пишної піни. Змішати борошно з розпушувачем. З‘єднати шоколадну масу, збиті білки, просіяне борошно і акуратно вимішати лопаткою до однорідності. Роз’ємну форму (d 20 см) застелити пергаментом і викласти тісто. Випікати в попередньо розігрітій духовці при t160° приблизно 25-30 хв. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою (якщо паличка суха – бісквіт готовий). Готовий бісквіт остудити до кімнатної температури, потім дістати з форми і розрізати на два коржі.

Охолоджені вершки збии. Як почнуть гуснути, додати цукрову пудру, збити до однорідності. На цьому етапі вершки стають досить густі, важливо не перебити їх у масло. Додати охолоджений сир і на низьких обертах змішати крем до однорідності.

Торт я збирала у формі, в якій випікала. Крем одним шаром викласти між коржами. Можна залишити пару ложок, щоб обмастити боки і прикрасити верх, як зробила я. Дати постояти в холодильнику 2 год. Забрати форму, змастити боки, залити шоколадною глазур’ю, прикрасити за бажанням.

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Спробуйте також приготувати:

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook