Пляцок “Фламінго”
- Деко 20×30 см.
- Для тіста: борошно 300 г, розпушувач 12 г, щіпка солі, цукрова пудра 80 г, вершкове масло 50 г, молоко 100 мл, яєчний жовток 1 шт., ароматизатор “Червоний апельсин” або “Корольок” 30 мл (1 флакончик).
- Для крему: молоко 600 мл, ванільний пудинг 2 пакети по 40 г, кукурудзяний крохмаль 10 г, цукор 130 г, ванільний цукор 20 г, вершкове масло 200 г, цедра одного лимона, сік половини лимона.
Просіяти борошно з розпушувачем і сіллю. Додати холодне вершкове масло й розтерти в крихту. Додати цукрову пудру. Окремо змішати молоко, яєчний жовток і ароматизатор. Влити суміш у сухі інгредієнти й швидко замісити м’яке тісто. Загорнути в плівку і поставити в холодильник на 30–40 хвилин.
Пудинг змішати з цукром, крохмалем і невеликою кількістю молока до однорідності. Додати решту молока й варити до загустіння. Додати ванільний цукор. Охолодити. Збити масло кімнатної температури. До крему додати цедру та сік лимона. Порційно вмішати крем у масло, збити до однорідності.
Тісто розділити на 3 частини. Розкотити кожну частину за розміром дека. Випікати при 180 °С по 6–7 хвилин до легкого рум’янцю.
Охолоджені коржі промазати кремом. Верхній корж за бажанням прикрасити кремовим візерунком або просто посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
- Торт “День і ніч” на сметані. Гарний простий рецепт
- Чорно-білий “Наполеон” із незвичайним поєднанням класичних і шоколадних коржів