Яблучний сидр
1 кг кисло-солодких яблук, 150-200 г цукру, жменя родзинок.
Яблука дрібно нарізати, вирізавши серединку, пересипати цукром і додати родзинки (потрібно, щоб яблука заповнили посудину на третину).
Якщо яблука не дуже соковиті, додати трохи води (на трилітрову банку 300-400 мл). До речі, що більше цукру, то міцніший буде сидр. Якщо не використовувати цукор взагалі, міцність буде 4-5% – як у пива, з цукром відсоток збільшиться до 6-8% – як у легкого вина.
Насадити на банку гумову рукавичку і залишити сидр бродити 8-10 днів при температурі 30-35 ° С.
Коли рукавичка впаде, сидр процідити, перелити в глечик і залишити на 4 дні в холодильнику. Після цього процідити через марлю ще раз, щоб прибрати осад.