М’ясо печене в рукаві на цибулевій подушці
- 700-800 г свинини (я брала шинку задню, можна поєднувати трохи шинки, трохи шиї (таке, як беруть на шашлик), теж буде добре), 1 цибулина до м’яса + 4 цибулини на подушку, сіль, перець, приправа до шашлику або до м’яса.
М’ясо порізати шматками трохи меншими, ніж на шашлик. Відбити. Посолити, поперчити, додати приправу (у мене “Ексклюзив”). Цибулю порізати півкільцями і додати до м’яса. Гарно вимішати і залишити маринуватися хоча б на 3 години. Я робила звечора, то в мене маринувалося ніч і пів дня.
Цибулю почистити і порізати кільцями. Викласти у рукав. Зверху на цибулю викласти м’ясо. Зав’язати рукав і поставити в духовку, випікати при 180 на 1 год 30 хв. Орієнтуйтеся на свою духовку. М’ясо виходить смачне, ніжне, соковите. Подавати з улюбленим гарніром.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати інші смачні страви у рукаві:
- Бомбезні свинні реберця (печу в рукаві або мультиварці). Секрет – у смачному маринаді!
- Свинина “Гармошка”, запечена з перцем і картоплею. Смачна і ситна страва на вечерю!