пляцок "Бандерівський"

Пляцок “Бандерівський” з трьома начинками

Хто куштував пляцок "Бандерівський", знає точно, яка це смакота! Цей рецепт з невеликими змінами - з сирною, горіховою та вишневою начинками. Дуже-дуже смачний!

Пляцок “Бандерівський”

Коржі

  • Форма 23Х35 см. 
  • Пісочне тісто: 250 г маргарину, 600 г борошна, 10 г розпушувача (перетерти в крихту і додати: 200 г цукру, 6 жовтків (білки відкласти 2+4), 100 мл сметани.
Жовтки збити з цукром в пишну масу, додаємо до крихти, додати 100 мл сметани, замісити туге тісто. Поділити його на 6 рівних частин. 3 покласти в холодильник, а 3 – в морозилку.

Корж із сирною начинкою

  • Сирна начинка: 500 г сиру (змолоти), 2 яйця, 15 г манки, 20 г крохмалю, 50 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 50 г кураги.
Взяти шматок тіста з холодильника, розкотити, перенести в форму (застелену пергаментом) і викласти сирну начинку. Зверху затерти тістом з морозилки. Випікати при температурі 180 ОС 30-40 хв.

Корж із горіховою начинкою

  • Горіхова начинка: 200 г горіхів подрібнених, 50 г меду, 50 г масла, 50 г цукру. Це все помішувати на сковорідці і карамелізувати на малому вогні 2-3 хв.
Розкотити шматок тіста з холодильника, викласти на нього горіхову начинку і затерти тістом з морозилки. Випікати при температурі 180 ОС 30-40 хв.

Корж із вишневою начинкою

  • Вишнева начинка: 4 білки, 100 г цукру збити до стійких піків, акуратно вимішати 1 п. вишневого киселю.
Розкотити шматок тіста з холодильника, викласти на нього вишневу начинку, викласти вишні і затерти тістом з морозилки. Випікати при температурі 180 ОС 30-40 хв.

Вишневий крем

  • 250 мл вишневого соку, 500 мл води, цукор за смаком (2-3 ст. ложки), 2 п.вишневого  пудингу (але може бути і ванільний чи сметанковий, а як нема пудингу, то можна замінити на 4 ст. ложки крохмалю).
  • Також 400 г масла, 200 г вишень у своєму соку.
Сік з пудингом і цукром розмішати вінчиком і заварити, постійно помішуючи. Накрити плівкою впритул, щоб не обвітрювався, і охолодити. Масло і заварний крем мають бути однієї температури! 400 г масла збити з 2-3 ст. ложками пудри, по столовій ложці додати заварну масу і весь час збивати.
Зібрати пляцок: сирний корж + крем +горіховий корж + крем + вишневий корж. Пляцок дуже смачний і великий виходить (більш як 3 кг), але швидко з’їдається.
Рецепт Лілії Цвіт. Пекла зі змінами і фотографувала Леся Льода
Радимо також приготувати інші пляцки за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook