Пиріг-рулет
Тісто (на 2-3 рулета): близько 1 кг борошна, 60 г манки, 600 г молока, 16 г сухих дріжджів або 50 г пресованих, 1 ч. ложки солі, 150 г цукру, 100 г масла. Начинка: 1 плитка білого шоколаду (не пористого), 8-10 стебел ревеню, 400 г полуниці, 1 скл. цукру, 40 г манки. Можна роби без полуниці – теж смачно, або з іншими начинками: вишнями, яблуками, маком тощо.
У тепле молоко з 1 ст. ложко цукру додати дріжджі, залишити на 40 хв у теплому місці. Додати решту продуктів, замісити тісто, підсипаючи борошно. Останнім додати м’яке масло, за потреби ще вимісити з борошном. Тісто має бути м’яке, не забите. Накити плівкою, поставити у тепле місце приблизно на 1 год. Має вирости у 2 рази. Прим’яти тісто і поставити ще на 1 год у холодильник. Після цього можна формувати пиріг.
Начинка. Шоколад дрібно порізати. Почищений ревінь порізати кубикаи і засипати цукром. Полуницю порізати, засипати цукром. Залишити на 30 хв. Потім відкинути на друшляк, щоб відцідити весь сік.
Тісто розділити навпіл (вийде 2 рулети), злегка розкотити пластом, розтянути руками у прямокутник, викласти на деко, надрізати по краях трохи навскоси смужки (завдовжки приблизно 1/3 ширини, шириною десь 3 см) – дивіться фото. Посерединв псипати манкою, викласти ревінь, на нього – половину шоколаду, полуницю і решту шоколаду. По черзі накладати смужки тіста на начинку. Дати підрости 30 хв. Випікати при 180 ОС. Готовий пиріг змастити маслом і накрити рушником. Або перед випіканням змастити збитим яйцем.
Читайте також:
- Смачні пиріжки “Навиворіт” з вишнями до чаю
-
Найпишніші пиріжки – на сироватці. Це дріжджове тісто – казка: дуже пухнасте і довго не черствіє!