Печиво з шоколадом
- 160 г вершкового масла, 150-200 г цукру (за вашим смаком), 2 яйця, 0,5 ч.л. солі, ванільний цукор (за смаком), 1 ч.л. розпушувача, 250-300 г борошна, 100-150 г подрібненого шоколаду.
Розтоплене і охолоджене масло перемішати вінчиком з цукром (цукор бажано коричневий, можна і звичайний білий), сіллю і ванільним цукром. Додати яйця, знову перемішати. Просіяну муку з розпушувачем вводити поступово порціями в масу.
Додати шоколад, ретельно перемішати. Тісто повинне бути тягучим, липким. На деко, встелене пергаментом, викласти тісто, на відстані один від одного. Можна викладати ложкою або помістити тісто в кондитерський мішок (або в щільний пакетик, відрізати край та видавити печиво). Зверху підправити рукою, щоб не було горбочка на печиві.
Випікати в розігрітій до 180°С духовці 10-15 хвилин. Орієнтуйтесь по своїй духовці. Я ставила на 200°С.
З однієї порції вийшло 28 штучок.
Рецепт і фото Людмили Барановської
Радимо також прочитати:
- Незвичайне сирне печиво з яблуками
- Печиво “Трубочки” з горіховою начинкою