Печиво “Трюфелі”
- 200 г масла, 5 ст. л. цукру, 1 пачка ванільного цукру, 3 ст. л. сметани (або майонезу), 2–3 ст. л. смальцю, 5 варених жовтків, 1 пачка пудингу (карамельного, порошку), 1 ч. л. розпушувача, 4–5 склянок борошна (за потребою).
Перем’яти варені жовтки виделкою або натерти їх на тертці, додати цукор та ванільний цукор, ретельно змішати. Додати сметану (або майонез), потім поступово всипати муку, пудинг (порошок) і розпушувач. Перемішати разом зі смальцем та маслом до однорідного тіста. Кількість борошна коригувати «на око» (спочатку використати 4 склянки, а потім за потреби додати ще).
Залишити тісто на 1–2 години в холодильнику. Після цього сформувати з тіста трюфелі, в середину кожного вставити консервовану вишню та випікати при 175–180°C до готовності. Трохи охолодити готові вироби, а потім обкачати у какао або покрити глазур’ю за смаком.
Рецепт і фото Лесі Риндик
Радимо також приготувати:
- Домашні трюфелі. У сто раз кращі, ніж куплені!
- Трюфелі – вишуканий десерт на Новий рік або будь-яке інше свято
Post Views: 326