печиво Новорічні шишки

Печиво «Новорічні шишки»: і красиво, і смачно!

Це не просто печиво, а міні-тортики. Приготувати можна за півгодини, гості будуть здивовані, а діти — просто у захваті.

Печиво «Новорічні шишки»

  • 50 г волоських горіхів, 4 ст. ложки молока, 4 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки цукрової пудри, 1 б вареного згущеного молока, 3 ст. ложки борошна, 125 г маргарину, 1 яйце. 

Розтопити масло або маргарин. Влити молоко, додати цукор, яйце, борошно. Замісити тісто. Тісто розділити на 4 частини, так буде зручніше натирати на тертці і випікати. Кожну частину тіста загорнути в плівку і прибрати в морозилку. Тепер кожну заморожену частину тіста натерти на крупній тертці.

Розкласти на деко, застелену пергаментним папером. Випікати при 160 градусах 10 хвилин. Готове тісто викласти в миску і руками трохи розкришити.

У крихту для печива додати варене згущене молоко. Горіхи подрібнити у блендері. Подрібнені горіхи додати в масу для печива. Гарненько розмішати суміш. Невеликий фужер або чарку змочити водою (щоб маса не прилипала) і заповнити готовою масою. Масу трохи утрамбувати ложечкою, але не дуже щільно.

Викласти отримані шишки на тарілку. Готові шишки посипати цукровою пудрою. Можна полити цівками шоколадної глазурі чи залишками вареного згущеного молока.

Радимо також приготувати інші види святкового печива за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook