паска

Паска з тюльпанами і трояндами

Перевірений рецепт паски, а також глазурі, яка не липне і не кришиться при нарізанні. А який красивий декор на пасці - тюльпани і троянди з айсингу!

Паска

  • 1,2 кг борошна, 500 мл молока, 200 г масла, 9 жовтків, 300 г цукру, 70 г дріжджів, 30 г коньяку, 1 п. ванільного цукру.
Тісто на паску готувати опарним способом: тепло молоко, кілька ложок цукру, дріжджі, борошно замісити у тісто, як на млинці. Залишити на пів години, щоб з’явилася пінна шапочка.
Жовтки розтерти з цукром і влити в опару. Після цього додати масло, коньяк, ванільний цукор та борошно. Замісити тісто і поставити у тепле місце. Під час піднімання тісто треба двічі обім’яти, а після третього піднімання його викласти на робочу поверхню і поділити на шматки.
Сформувати кульки і покласти у форми. Тісто має займати 1/3 форми. Залишити для піднімання на 60-80 хв. Випікати при 180 градусах приблизно 1 годину.

Желатинова глазур (не липне і не кришиться)

  • 1 скл. цукру, 1 ч. ложка желатину, 6 ст. ложок води, 1 ч. ложка лимонного соку.
Желатин залити 2 ст. ложками води, залишити для набухання. Цукор і 4 ст. ложки води нагріти до повного розчинення цукру. У гарячий сироп додати желатин, розмішати і збити на максимальних обертах міксера до побіління, тоді додати лимонний сік і збити ще 1 хвилину. Поливати охолоджені паски.
Квіти на пасках зроблені з айсингу (білок, цукрова пудра і лимонний сік), консистенція дуже густа, кондитерськими насадками тюльпан і троянда  На 1 білок 200 г пудри і трішки лимонної кислоти. Добре збити.

Рецепт і фото Віки Булькевич

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook