Печиво на сметані
- 2 яйця великих, 125 г цукру, ванілін, 1 ч. ложка імбиру меленого (можете не давати), 250 г сметани, дрібка солі, 5 г соди, приблизно 400 г борошна, сухофрукти (скільки забажаєте, у мене родзинки, мак, горіхи), пудра для оформлення.
У миску вбити яйця, додати сметану, додати цукор, ванілін, сіль і перемішуємо. Додати просіяне борошно, соду і імбир мелений. Замісити. Домагаючись не липкої, а м’якої текстури тіста. Додати розпарені родзинки, горіхи або сухофрукти.
Сформувати кульки розміром приблизно трохи більше волоського горіха, викладати на деко, застелене пергаментом. Розігріти духовку до температури 180 градусів і випекти печиво. Приблизно через пів години (орієнтуйтеся на свою духовку). Коли печиво підрум’яниться, дістати і дати йому охолонути, тоді посипати цукровою пудрою (я не посипала).
Рецепт і фото Богдани Крамар
Спробуйте також приготувати:
- Хрумке печиво на олії “Машинкове” (через м’ясорубку)
- “Хмиз” – найсмачніше печиво мого дитинства
Post Views: 66