Паска на склянці молока

Годі уявити собі Великдень без ароматних, рум'яних пасок. Якщо у вас є склянка молока і ви хочете приготувати смачні паски, пропонуємо класичний рецепт цієї традиційної випічки.

Паска на склянці молока

1 скл. молока, 50 г дріжджів, 100 г цукру, 500 г борошна, 4 жовтки, 2 дрібки солі, 100 г масла, 100 г родзинок, ваніль, цедра лимона.

Зробити опару з теплого молока, дріжджів, 1 ст. ложки цукру і 3 ст. ложки борошна. Залишити до утворення пінної шапочки. Жовтки перетерти з цукром до білого, додати м’яке масло. В готову опару додати яєчно-масляну суміш. До рідкої суміші всипати борошно, сіль, цедру, ваніль. Все добре вимішати – не менше 10 хвилин.

Потім додати родзинки і добре їх вмішати. Залишити тісто на дві години, щоб підходило. Тоді розділити тісто. Сформувати кульки. Викладати у форми так, щоб займали 1/3 об’єму форми. Залишити тісто підходити у формах ще на годину.

Перед випіканням змастити яйцем. Випікати до готовності при температурі 180 градусів.

Рецепт і фото: Надія Тарчанин

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Паска, яку печу для подруг з Іспанії

Паска з горілкою. Такої ви ще точно не їли!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook