Паска на нічній опарі
- Тісто: 0,5 л молока, 250 г маргарину (масла), 5 яєць, 4 жовтки, 50 г сметани, 0,5 л цукру, 0,5 ч. ложки солі, 20 г ванільного цукру, 80 г дріжджів, 30 г коньяку, цедра і сік 1 лимона, родзинки, цукати, журавлина, 1300-1500 г борошна.
У велику каструлю влити кип’ячене тепле молоко, додати сметану, порізаний м’який маргарин, легко збиті яйця, подрібнені дріжджі, зверху посипати цукром. Накрити кришкою, лишити на ніч в теплі.
На ранок додати усе решта. Замісити, виходить липке тісто. Залишити на 1,5-2 год. Обім’яти і ще раз лишити, щоб підійшло. Викласти в форми і залишити на 1,5 год.
Випікати 20 хв при 180 градусах і 30 хв при 160. Орієнтуватися на свою духовку. Виходить 6 пасок по 0,5 кг.
Глазур желатинова
1 ч. ложка повна желатину і 2 ст. ложки води поставити, щоб набухло. 1 скл. цукру і 4 ст. ложки води на вогні нагріти, щоб розчинився цукор. Зняти з вогню, додати желатин. Збити на великій швидкості 5-7 хв, додати трошки соку лимона. Наносити на ледь теплі або холодні паски.
Рецепт паски Наталії Шевчук.
Готувала і фотографувала Тетяна Мельничук
Спробуйте також приготувати:
- Паска на жовтках із незвичайним і дуже красивим декором з айсингу
- “Бабусина паска” – найсмачніша! За цим рецептом пекла бабуся, мама, я, а тепер моя донька
Post Views: 202