Пісні пампушки
- Картопляне тісто: зварити три картоплини, відцідити відвар, і зробити з картоплі пюре, 0,5 л картопляного відвару, 100-150 г цукру, 0,5 ч. ложки солі, 50 г дріжджів, 50 г олії, 500 г борошна (приблизно).
- У мене три3 види начинки: варене згущене молоко, вишневе повидло, тушковані терті яблука з цукром і галяреткою (желе).
До теплого картопляного пюре влити картопляний відвар, додати цукор і дріжджі. Розмішати, додати олію і сіль, поступово підсипати борошно. Замісити м’яке еластичне тісто. Накрити плівкою: хай підросте. Готове тісто має збільшитися вдвічі.
Розкотити картопляне тісто, вирізати склянкою кола діаметром 6-7 см. Покласти всередину начинку, сформувати пампушки.
Порада господині. Щоб пампушки не вбирали олію, в холодну олію додати кілька капель оцту. Накрити кришкою (буде стріляти). І лише тоді ввімкнути вогонь. Цей лайфхак я нещодавно дізналася і мушу вам сказати, що він дійсно діє!
Потім смажити пампушки з двох сторін у великій кількості олії. Готові пампушки можна посипати пудрою
Рецепт і фото Іванни Луць
Радимо також приготувати пампухи (пончики) за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Золотий рецепт тіста для пампухів. Найпростіші, але найсмачніші!
- Бабусині, сирні, від Дарії Цвек, на жовтках і картопляному відварі: сім рецептів пампухів до Різдвяних свят
Post Views: 96