Пампушки (булочки) з часником
175 мл теплої води, 1 ч. ложка цукру, 20 г пресованих дріжджів, 1 ч. ложка солі, 3 ст. ложки олії, 1 яйце, 420-430 г борошна.
Зробити опару: розчинити дріжджі в теплій воді, додати цукор і 2 ст. ложки борошна (від загальної кількості), поставити в тепле місце на 20 хв, щоб утворилася “шапочка”. Далі до опари додати яйце, сіль, олію, вкінці поступово всипати борошно і замісити м’яке тісто. Залишити в теплому місці на 1-1,5 год. Виробити булочки у вигляді кульок, поставити їх у форму, змащену олією і дати ще “підійти”. Перед випіканням змастити жовтком, збитим з 1 ст. ложкою молока. Випікати при температурі 180 °С до рум’яності. Готові булочки змастити сумішшю часнику, олії і петрушки або кропу.
Рецепт і фото Наталі Крихівської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 53