Кухня Рецепти

Чудове тісто на вареники на картопляному відварі

Цей рецепт хороший тим, що тісто можна покласти у холодильник і доліпити вареники пізніше. Наступного дня воно таке ж чудове і слухняне у роботі! А готові вареники можна заморожувати!

12.01.2021 15:29

Тісто на вареники

400 мл картопляного відвару (я брала саму воду), 100 мл олії, 1 ч. ложки солі, 2 яйця, 6 скл. (по 250 мл) борошна.
У мисці збити яйця, сіль і олію. Додати просіяне борошно. Відразу ж влити 400 мл гарячої (кип’ятку) води або відвару. Перемішати за допомогою ложкою, а потім замісити вже тісто руками. Загорнути у харчову плівку та залишити тісто для відпочинку на 30-40 хв. Потім притрусити стіл злегка борошном. Брати частину тіста до роботи, а решту залишити в плівці, щоб не обвітрювалися. Розкочувати тісто в тонкий пласт (1-2 мм) і вирізати кружечки. Ліпити вареники і відварити в підсоленій воді 5 хв з моменту закипання. Я заправляла великою кількістю смаженої цибулі.
Рецепт Марини Гармаш, готувала і фотографувала Оксана Копиняк