Пампушки з часником
- 0,5 л теплої води (до 30°C), 25 г свіжих дріжджів, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 750-800 г борошна вищого ґатунку, 50 мл олії.
- Для заливки: 3 ст. л. олії, 2 ст. л. води, 5 зубців часнику, зелень (петрушка, кріп), рослинна олія для змащення, пергамент (форма діаметром 26-28 см).
Змішати теплу воду, цукор і дріжджі, добре перемішати, щоб дріжджі розчинилися. Додати 3 ст. л. просіяного борошна та перемішати вінчиком до однорідності. Накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 20 хвилин.
Коли опара підійде, вилити її в ємність, додати сіль і поступово додавати борошно, замішувати тісто. Додати рослинну олію і вимішувати ще 10-15 хвилин, поки тісто не стане еластичним. Покласти тісто в миску, присипану борошном, накрити рушником і залишити на 1 годину для підходу.
Після підйому розділити тісто на 8 частин і сформувати кульки. Викласти кульки на дно форми, вистелене пергаментом, розташувавши їх по колу і одну в центр. Дати тісту підійти ще 15 хвилин. Змастити поверхню рослинною олією і випікати у розігрітій до 160°C духовці 40-45 хвилин. Приготувати заливку, змішавши воду, рослинну олію та подрібнений часник. Гарячі пампушки полити заливкою і посипати дрібно нарізаною зеленню.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Спробуйте також приготувати:
Радимо також приготувати інші пампушки, які смакуватимуть до борщу:
- До борщу – пиріжки з капустою. Що може бути краще?
- Пампушки із часником на сковорідці. До борщу – супер!