палюшки з капустою

Палюшки з квашеною капустою: готую, як навчила бабуся

Палюшки готують у багатьох сім'ях, а у кожній по-різному. Для мене палюшки з квашеною капустою - найсмачніші, бо саме так їх готувала моя бабуся. А тепер роблю і я - ось рецепт.

Палюшки з квашеною капустою

  • Найперше треба відварити до готовності квашену капусту. Відцідити, відтиснути від рідини та посмажити на салі з цибулькою, десь 10-15 хв протушкувати.
Приготувати палюшки: до 500-600г вареної потовченої картоплі додати 1-2 яйця, борошна, скільки забере, щоб замісити еластичне, не туге тісто. У мене пішло 2 скл. по 250 мл. У борошно я додаю 1 ч. ложку крохмалю, тоді палюшки будуть м’які та пухкі. Замісили тісто, сформувати тоненькі ковбаски, товщиною 3-4 см, приплюснути і порізати ковбаску ножем на скибочки десь по 2 см завтовшки. Варити у підсоленій киплячій воді, як спливуть проварити ще десь 1 хв. Відкинути на друшляк, промити холодною водою і вимішати зі смаженою капустою. Кількість капусти обираєте собі самі, я люблю багато капусти. Поперчити і смачного!
Рецепт і фото Лілії Мацько

Спробуйте також приготувати:

  • Картопляні кльоцки (палюшки) – смачний спогад про дитинство
  • Палюшки” із картоплі “у мундирі”. Улюблена страва з дитинства

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook