нудлі

Нудлі по-українськи – ситна страва на обід або вечерю

Нудлі - українська національна страва, що походить із Бессарабії. Це рулетики з тіста, із додаванням м'яса та картоплі - чудова ідея ситного обіду або вечері.

Нудлі по-українськи

  • Інгредієнти на тісто (нудлі): 300 г борошна, 100 г кефіру, 0,5 ч. ложки солі, 0,5 ч. ложки соди.
  • Інгредієнти для начинки (для нудлів): 2 зубці часнику, 20 мл масла (підтопленого), пучок кропу.
  • Інгредієнти для соусу: 500 г свинини, 5-6 шт. картоплин середніх (можна взяти молоду картоплю), одна цибулина, одна морквина, 100 г масла для обсмаження, сіль, перець, вода.
У розігрітій сковорідці (але глибокій) або в сотейнеку з маслом обсмажити порізане невеликими шматочками м’ясо 5-7 хвилин, потім додати цибулю нарізану і терту моркву. Ще обсмажити 5 хвилин. Потім налити воду так, щоб покрило все добре м’ясо, посолити, поперчити і тушити під кришкою 10-15 хвилин.
За цей час приготувати нудлі. У кефір додати соду і залишити на 3 хвилини для реакції. Просіяти борошно, додати сіль і кефір з содою. Замісити тісто. Залишити під мискою на 10 хвилин.
Приготувати начинку. Розтопити масло, видавити часник.
Тісто розкотити тонко, змастити весь пласт начинкою, посипати нарізаним кропом. Загорнути в рулет і порізати невеликими шматочками.
Коли м’ясо стушкується, додати нарізану картоплю і зверху викласти нудлі. За потреби долити гарячу воду, щоб покрила нудлі. Солимо по потребі. Накрити кришкою і варити 15-20 хвилин.
Рецепт і фото Богдани Крамар
Спробуйте також приготувати:
  • Кнедлі з картоплі. Старовинний сімейний рецепт
  • Кльоцки, книдлі, ньокі, палюшки, галушки – як не назви, все одно смачно!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook