Торт “Чорний ліс”
Форма 30х20 см. Шоколадне тісто: 1 л жирного кефіру, 400 г цукру, ваніль, 100 г олії, 2 ч. ложки соди, 500 г борошна, 100 г какао, щіпка солі.
Кефір, ваніль, цукор збити міксером. Додати олію, соду, збити. Далі борошно і какао пересіяне через сито! гарно ще раз перебити. Поділити тісто на 4 рівні частини і випікати 4 коржі. Можна поділити на дві частини і розрізати кожну навпіл.
Пекти при 170 ОС десь 20 хв (до сухого сірника). Коржі дуже м’якенькі, тому з ними потрібно обережно.
Конфітюр з вишень: 500 г вишень. 50 г соку з вишень або води, 2 повні ст. ложку кукурудзяного крохмалю, 100 г цукру, 0,5 ч. ложки кориці.
Все змішати і поставити варитися на вогонь, розмішувати, поки не завариться. Охолодити.
Крем: 600 мл молока, 3 яйця, 150 г цукру, 2 п. ванільного пудингу або 100 г кукурудзяного крохмалю, ваніль, а також 400 г масла.
Все об’єднати (крім масла) і заварити пудинг. Охолодити і збити з маслом.
Зібрати торт: корж, крем, корж, крем, конфітюр, корж, крем, корж. Верх полити розтопленим шоколадом. Витримати у холодильнику не менше 6 годин, щоб стабілізувався крем.
Готувала і фотографувала Ольга Мордовіна
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 88