Торт “Марс”
Коричневі коржі: 11 білків, 250 г цукру, 2 ст. ложки крохмалю (з гіркою), 2 ст. ложки панірувальних сухарів, 4 ст. ложки какао, 300 г подрібнених волоських горіхів (попередньо підсушити на сковороді або в мікрохвильовці). Борошна не треба!
Збити білки до пінки, збільшити швидкість на максимум і, поступово всипаючи цукор, збити стійких піків. Додати решту інгредієнтів, акуратно розмішати лопаткою, вкінці додати мелені горіхи, легенько перемішати. Застелити велике деко від духовки пергаментом, викласти тісто, розрівняти лопаткою. Випікати при 175 ОС приблизно 25 хв. Коли охолоне, розрізати навпіл.
Жовті коржі: 11 жовтків, 3 цілих яйця, 8 ст. ложок цукру, 2 скл. борошна (по 200 мл), 2 ч. ложки розпушувача, 3 ст. ложки оцту (можна замінити лимонним соком, потрібен для кольору).
Жовтки і яйця збити з цукром, додати оцет. За 2-3 рази всипати просіяне з розпушувачем борошно, акуратно перемішати ложкою. Застелити велике деко від духовки пергаментом, викласти тісто, розрівняти лопаткою. Пекти 20-25 хв при 170 ОС до сухого сірника. Коли корж охолоне, розрізати навпіл.
Крем: 0,8 л молока, 2 п. ванільного пудингу, 1 скл. цукру, 200 г масла, 250 г вареного згущеного молока.
0,7 л молока довести до кипіння з цукром. Пудинг змішати з рештою молока, влити тонкою цівкою в кипляче молоко, проварити 1 хв. Накрити плівкою, дати охолонути до кімнатної температури. М’яке масло збити добіла, по ложці додавати заварний крем. Потім по ложці ввести варене згущене молоко (має бути кімнатної температури). Крем виходить помірно солодкий, з карамельним присмаком.
Зібрати торт: коричневий корж, жовтий, коричневий, жовтий. Полити глазур’ю, посипати посіченими горіхами, соняшниковим насінням, кокосовою стружкою.
Торт виходить великий і високий. В міру солодкий, не сухий, крем не жирний – усе як я люблю.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Спробуйте також приготувати: