Гаряче какао – це маленький пазл великої картини під назвою «новорічний настрій». Цей напій асоціюється з дитинством, казками та магією.
З апельсином і коньяком
Зваріть напій за базовим рецептом, але заздалегідь перетріть цукор з апельсиновою цедрою. 2Процідіть гаряче какао і додайте 30 мл коньяку.
З перцем
Пекучим цей напій робить дрібка гострого перцю чилі. На 2 чашки візьміть 400 мл молока, 3 ст. ложки какао, по половині ч. ложки ванілі, цукру і дрібку меленого чилі. Закип’ятіть молоко із спеціями. Паралельно перетріть какао з ложкою теплої води, розминаючи грудки. Всипте суміш в молоко і поваріть ще 1-2 хвилини на слабкому вогні. Процідіть напій і розлийте по склянках. Можна прикрасити корицею або шоколадною крихтою.
З ромом і тертими бананами
Візьміть 400 мл молока, 1 ст. ложку цукру, 2 ст. ложки води, 200 г шоколадного морозива, 70 г гіркого шоколаду, 100 г рому і 2 банани. Наріжте банани невеликими шматочками і збийте у блендері з теплим молоком. Розтопіть шоколад на водяній бані та змішайте з молоком. Тоді змішайте цукор з водою, поставте на вогонь і варіть до утворення густого сиропу. З’єднайте суміш з ромом і налийте на дно склянок. Згори – шоколадне молоко з бананом і кулька морозива для прикраси. Якщо залишиться трохи топленого шоколаду, полийте ним морозиво.
Імбирне
Щоб приготувати 2 склянки імбирного какао, візьміть 500 мл молока, 1,5 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки какао, 2 часточки темного шоколаду та імбир. Якщо у вас свіжий, перетріть в пюре 2 см кореня, якщо мелений – візьміть чайну ложку порошку. Поставте на вогонь каструлю з молоком та імбиром. Доведіть до кипіння, потім процідіть. Засипте в тепле молоко суміш з перетертого какао та цукру. Перемішайте і потримайте на вогні ще декілька хвилин. Прикрасьте напій тертим шоколадом.
З зефіром
Візьміть 400 мл молока, 20 г какао, 20 г зефірок маршмеллоу і 2 кубики темного шоколаду. Розігрійте духовку до 180 градусів. Тим часом поставте каструлю з молоком на плиту і 2 ложки додайте в чашку з какао. Перемішайте до однорідності, засипте в каструлю, додайте шоколад і доведіть до кипіння. Розлийте напій у вогнетривкі порційні ємності, а згори викладіть жменю зефіру. Поставте чашки в духовку на кілька хвилин.