Гарбузовий кекс
- Форма 25Х15 см.
- 250 г гарбузового пюре, 250-280 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 2 яйця, 200 г цукру (у мене 120 г), цедра одного апельсина (у мене з половини), 100 мл олії, дрібка солі, 1 ч. ложка кориці, 0,5 ч. ложки імбиру, 0,5 ч. ложки кардамону, дрібка мускатного горіха, сухофрукти, горіхи (за смаком), ванільний цукор.
Гарбуз запекти, пробити блендедом. Яйця збити з сіллю та цукром, додати олію, цедру апельсина. Змішати окремо сухі інгредієнти. За кілька прийомів усе змішати. Випікати при 170°С до золотавої скоринки (у мене випікався
50 хв).
Спершу спекла з горіхами і сухофруктами, вдруге – лише зі жменькою горіхів, більше сподобався другий варіант, але це
справа смаку.
Рецепт Ірини Дмитрюк, готувала і фотографувала Світлана Чепурна
Радимо також приготувати інші десерти з гарбузом за перевіреними рецептами від господинь:
- Сирно-гарбузова запіканка “Зебра” – дуже смачний десерт
- Торт гарбузово-медовий з незвичайними коржами і кремом
Post Views: 42