Не викидайте часникові стрілки – це вітамінна бомба

Хто не знає, часникові стрілки - це вітамінна бомба. І користі у них навіть більше, ніж у зубцях часнику! Тільки треба знати, коли збирати і як зберігати стрілки, щоб вони мали максимальну силу.

Чим корисні часникові стрілки

Те, що часникові стрілки дуже корисні, цілком обґрунтовано. Річ у тому, що у стрілки йдуть всі поживні речовини, аби утворився цвіт і насіння. Саме тому їх обрізають, щоб добре розвивалися зубці часнику.

Корисні властивості стрілок часнику добре відомі всім народам світу і їх здавна використовують у народній медицині. Насамперед – для зміцнення імунітету, підвищення опірності організму до інфекційних і вірусних захворювань, для профілактики серцево-судинних хвороб.

Часникові стрілки мають ті ж самі властивості, що й часник. Тільки діють м’якше і не мають вираженого запаху. Якщо вживати часникові стрілки у міжсезоння, у час застуд, це знижує ризик мати застуду.

Окрім того, часникові стрілки нормалізують травлення, зупиняють бродіння і гнильні процеси у кишківнику, сприяють покращення апетиту. Але якщо маєте проблеми із травною системою, обов’язково дізнайте більше, кому протипоказано вживати часникові стрілки.

Часникові стрілки позитивно впливають на роботу серця і судин, позитивно впливають вміст холестерину в крові, корисні при гіпотонії, атеросклерозі, тромбозі, після перенесених тривалих хворобах, мають тонізувальну, омолоджувальну дію.

Вживають їх при стресі, депресивних станах, тривалих головних болях нез’ясованого походження, деяких нервових порушеннях. Є дані про користь їх вживання для підвищення потенції, при боротьбі з глистовими інвазіями й онкологічними захворюваннями.

А ще часникові стрілки – це просто смачна ароматна добавка до будь-яких страв!

Як вживати часникові стрілки

Щоб у стрілках була максимальна користь, їх треба зрізати треба, коли стрілці 2-3 тижні, але вона починає злегка випрямлятися. Тверді шматки відрізати. А м’якші перемолоти на м’ясорубці, вимішати з нейодованою сіллю. Розкласти у баночки і зберігати в холодильнику. Рік чудово зберігається! А можна перемолоти і зберігати в морозильній камері. Рецепт тут. Додавати їх можна у будь-які страви, до яких смакує часник: у супи, борщі, каші, підливи, м’ясні страви, намазки на бутерброди, до салатів.

Кому протипоказане вживання

Надмірне вживання часникових стрілок може призвести до проблем з нирками, печінкою, шлунково-кишкового трактом (подразнює стінки шлунка і кишківника, може викликати печію). Тому не варто вживати часникові стрілки людям з хронічними гастритами, гепатитом, панкреатитом, виразкою шлунка і 12-палої кишки, гемороєм, а також під час вагітності і лактації. Та якщо у вас немає протипоказів, знайте: помірне і систематичне вживання часнику приносить велику користь всьому організму.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook