види чаю

Названо шість видів чаю, які корисні для здоров’я і фігури

Експерти розповіли про шість видів чаю, які позитивно впливають на здоров’я і фігуру. Завдяки цим напоям можна не тільки зміцнити імунітет, а й збадьоритися, підвищити стресостійкість і покращити пам'ять.

Шість видів корисного чаю

Ройбуш

Чай ройбуш виготовляється з листя рослини Aspalathus linearis, що росте в Південній Африці і має солодкуватий присмак, містить антиоксиданти, вітаміни, кальцій, цинк, магній і т. д.

  • Він не містить кофеїну, тому це може бути чудовим напоєм для тих, хто безкофеїнову альтернативу.
  • Вітамін C та мінерали, такі як магній та калій, які містяться в ройбуші, можуть підтримувати здоров’я імунної системи.
  • Ройбуш містить речовини, які можуть мати заспокійливий ефект і допомагати зняти стрес та тривогу.
  • На відміну від чорного чаю, ройбуш не містить таніну, що може сприяти легшому сприйняттю для людей з чутливістю до таніну.

Можна не всім: гастроентеролог розповів цікаві нюанси про чай

Білий чай

Білий чай виробляється з молодих листків та бруньок чайного куща і має дуже ніжний смак.

  • Він містить поліфеноли та катехіни, які є потужними антиоксидантами. Вони можуть допомагати захищати клітини від шкідливого впливу вільних радикалів і попереджувати окислювальний стрес.
  • Деякі дослідження показують, що споживання білого чаю може впливати на зниження артеріального тиску і зменшення ризику розвитку серцево-судинних захворювань.
  • Білий чай містить менше кофеїну, ніж чорний чай чи зелений чай, що може бути корисним для тих, хто хоче обмежити споживання кофеїну.

Чай може нашкодити здоров’ю: скільки можна пити чаю на день

Матча

Матча – популярний чай в Японії і Китаї.

  • Чай матча містить значну кількість антиоксидантів, які можуть допомагати захищати клітини від пошкоджень вільними радикалами, підтримувати імунітет і сприяти загальному здоров’ю.
  • Матча містить натуральний стимулятор – теанін, який може підвищувати енергію та покращувати концентрацію.
  • Дослідження показують, що регулярне споживання зеленого чаю, включаючи матчу, може сприяти зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань.
  • Деякі дослідження вказують на те, що чай матча може мати антивірусні і протизапальні ефекти.
  • Антиоксиданти в матчі можуть сприяти здоров’ю шкіри.

Важливо враховувати, що у матчі міститься відносно велика кількість кофеїну, тож людям, які обмежують свій прийом кофеїну, слід споживати його з обережністю.

Женьшень

Женьшеневий чай може допомагати підвищити енергію і покращити фізичну витривалість, що робить його популярним серед спортсменів та людей, які шукають додаткові джерела енергії.

Женьшень є адаптогеном, що означає, що він може допомагати організму адаптуватися до стресових ситуацій, зменшити тривожність. Женьшень містить фітонциди та імуномодулюючі речовини, які можуть сприяти підтримці імунної системи.

Деякі дослідження вказують на можливість женьшеню поліпшувати когнітивні функції, такі як концентрація та пам’ять.

Пуер

Чай пуер – це вид чорного чаю, який виробляється в провінції Юньнань в Китаї.

  • Як і багато інших чорних чаїв, Пуер містить антиоксиданти, такі як катехіни, які можуть допомагати захищати клітини від вільних радикалів і запобігати окислювальному стресу.
  • Деякі дослідження вказують на можливість чаю Пуер знижувати рівень холестерину та кров’яний тиск, що може сприяти здоров’ю серця.
  • Чай Пуер вважається адаптогеном, що означає, що він може допомагати організму адаптуватися до стресових ситуацій та підвищити його стійкість до стресу.
  • Деякі дослідження вказують на можливу підтримку функції печінки внаслідок споживання чаю Пуер.

Комбуча

Комбуча – це напій, що отримується шляхом ферментації чорного чаю або чайної суміші з цукром за участі комбуча-гриба (симбіотичної колонії бактерій і дріжджів). Цей напій вирізняється своїм характерним смаком і низкою потенційних корисних властивостей.

  • Комбуча містить велику кількість пробіотиків, таких як бактерії і дріжджі, які можуть сприяти здоров’ю кишечника та підтримувати баланс мікробіоти.
  • Комбуча містить антиоксиданти, такі як вітаміни С та Е, які можуть допомагати захищати клітини від окислювального стресу, мати протизапальний ефект, підтримувати імунітет.
  • Деякі дослідження вказують на те, що Комбуча може підтримувати функцію печінки та поліпшувати її здоров’я, а також знижувати рівень холестерину та артеріального тиску, що може позитивно впливати на здоров’я серця.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook