Спочатку буряк потрібно добре промити. Для скорочення часу приготування, рекомендують овоч опускати вже в киплячу воду, це дасть можливість майже вдвічі зекономити час.
Щоб при варці буряк не втратив насичений та яскравий колір, додайте в каструлю при варці 1/2 ложки столового оцту або чайну ложку цукру.
Є ще один момент — насичений і не дуже приємний аромат, видаваний овочем в процесі приготування. Запах наповнює не лише кухню, а й інші приміщення. При цьому, витяжка не завжди допомагає.
Щоб позбутися запаху, поки буряк вариться, додайте у каструлю скоринку чорного хлібу.
Зварений овоч треба помістити у холодну воду, щоб він дійшов та легше чистився, але не надовго, щоб не став водянистим.
Post Views: 16