Навіщо досвідчені господині додають скоринку хліба під час варіння буряка

За багатьма рецептами буряк необхідно варити протягом двох годин, але не всі знають про деякі хитрощі, за допомогою яких цей процес стане приємнішим та не таким довгим.

Спочатку буряк потрібно добре промити. Для скорочення часу приготування, рекомендують овоч опускати вже в киплячу воду, це дасть можливість майже вдвічі зекономити час.

Щоб при варці буряк не втратив насичений та яскравий колір, додайте в каструлю при варці 1/2 ложки столового оцту або чайну ложку цукру.

Є ще один момент — насичений і не дуже приємний аромат, видаваний овочем в процесі приготування. Запах наповнює не лише кухню, а й інші приміщення. При цьому, витяжка не завжди допомагає.

Щоб позбутися запаху, поки буряк вариться, додайте у каструлю скоринку чорного хлібу.

Зварений овоч треба помістити у холодну воду, щоб він дійшов та легше чистився, але не надовго, щоб не став водянистим.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook