кетчуп

Найсмачніший кетчуп на зиму: усі хвалять цей рецепт

Цей рецепт кетчупу - класнючий, перевірений роками. Його нахвалюють дуже багато господинь. Тому готуйте - не пошкодуєте!

Найкращий кетчуп – домашній, адже ви на сто відсотків будете впевнені, з чого він приготований. А тим паче, коли маєте свої помідори, гріх їсти кетчуп з магазину з консервантами, підсилювачами смаку і загущувачами. Інша річ – домашній натуральний кетчуп зі стиглих помідорів.

Маємо для вас чудовий рецепт кетчупу. Він досить популярний у господинь, у багатьох – улюблений, бо вдається дуже смачний. Спробуйте приготувати і ви!

Найсмачніший кетчуп

  • 4 кг помідорів (шматочками), 8-10 шт. солодкого перцю (порізати тонкими смужками), 0,5 кг яблук (шкірку не чистити, тільки вирізати середину), 5-6 шт. середніх цибулин (порізати великими кубиками); 2 стручки гіркого перцю, 250 г цукру, 250 г оцту, 2 ст. ложки солі, 6 зубців часнику, 1 ч. ложка меленого чорного перцю, 1 ч. ложка меленої кориці.
  • Окремо в марлю замотати: 10 шт. духмяного перцю, 10 шт. гвоздики, 5 шт. лаврових листків.
Варити 2,5 год. Охолодити і вийняти марлю зі спеціями. Перебити блендером,  перетерти через сито, довести до кипіння, прокип’ятити кілька хвилин (помішувати, щоб не пригорів), розкласти в стерильні банки, закрутити. Виходить 8 банок по 0,5 л.
Радимо також інші перевірені рецепти кетчупу:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook