Найпростіший рецепт кексів
200 г кефіру або кисляку, 0,7 скл. цукру, 2 яйця, 0,5 п. (9-10 г) розпушувача, 0,5 скл. олії, 2 скл. борошна, ваніль. Об’єм склянки – 250 мл.
Яйця збити з цукром до пишної піни. Додати кефір, олію, борошно, змішане з розпушувачем, збити до однорідності на малих обертах міксера.
У таке тісто можна додавати: родзинки; підсушені та посічені горіхи; мак; кокосову стружку; цукати. Можна розділити тісто на частини і в кожну додати свій наповнювач – так будуть кекси з різними смаками.
Найкраще пекти маленькі кексики в паперових формочках. Але їх обов’язково треба вставляти в металеві. Бо папір тонкий, і під час випікання кексики розповзаються – перевірено! Викласти тісто ложкою у паперові формочки. Випікати у розігрітій до 170 ОС духовці приблизно 20-30 хв. Я дістаю один кекс, розрізаю і дивлюся, чи готова серединка. Посипати цукровою пудрою.
З цього тіста також можна спекти один великий кекс (печеться довше, близько 1 год).
Рецепт і фото Інни Семенюк
Спробуйте також приготувати: