печиво

Найпростіший рецепт печива – на кефірі та олії

Забудьте про куповане печиво! Домашнє - у рази смачніше і без "хімії", продукти треба прості, а готується дуже швидко!

Печиво нашвидкуруч

  • 450 г борошна, велика дрібка солі, 1 велике яйце або 2 менших, 70 г цукру, 180 мл кефіру, 100 мл олії. 
  • Для посипки: 3 ст. ложки цукру, 10 г ванільного цукру, 1 ч. ложка кориці. 
До яйця додати сіль, цукор і вінчиком перемішат, поки цукор не розчиниться. Сюди додати кефір, олію і знову перемішати. Додати просіяне борошно із розпушувачем. Вимішувати  тісто. Поставити в холодильник на 30 хв.
Розкотити тісто пластом товщиною 5 мм (можна цілий пласт змастити молоком, тоді посипка добре тримається на тісті). Посипати сумішшю для посипки. Нарізати за бажанням (у мене трикутники). Випікати при 180 градусів приблизно 15 хв.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати печиво за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook