Існує лише одна рослина, 100 г якої достатньо, щоб забезпечити людину повноцінним живленням на ввесь день. Це насіння льону! Воно містить всі необхідні людині білки і мікроелементи. А ще позитивно впливає на весь організм і навіть на зовнішній вигляд. Усе завдяки унікальному складу – великій кількості поліненасичених жирних кислот, вітамінів і мінералів.
Лляна каша корисна для травної системи, особливо для кишківника: вона ефективно та м’яко бореться із закрепами, очищає організм від шлаків. А ще дуже корисне насіння льону при гастриті: воно обволікає пошкоджену слизову оболонку і перешкоджає її подразненню. Тому болі зменшуються, починається процес загоєння.
Льон для каші краще молоти безпосередньо перед приготуванням. Це важливо, оскільки готове борошно швидко окислюється. Використовуючи базовий рецепт каші з насіння льону, можна доповнювати його на свій розсуд. Кашу можна готувати з йогуртом або кефіром, додавати мед, фрукти, ягоди, горіхи.
Для приготування лляної каші треба: 2 ст. ложки насіння льону, 100 мл води кімнатної температури, 1 яблуко. Залити насіння льону водою так, щоб вона тільки покрила його, залишити на 20 хв, перемолоти блендером. Додати терте яблуко.
Що дає для організму лляна каша:
- знижує холестерин,
- нормалізує гормональний фон,
- нормалізує рівень цукру,
- попереджує заву вагу,
- є джерелом вітамінів і мікроелементів,
- виводить шлаки і токсини,
- покращує обмін речовин,
- знижує ризик депресії.