На сніданок, обід чи вечерю кіш із куркою – смакота!

Такий кіш з куркою та грибами люблять більше за піцу. І це не дивно - така смакота! На сніданок, обід чи вечерю - завжди доречна страва!

Кіш із куркою

  • Форма 24-26 см.
  • Тісто: 300 г борошна, 150 г масла, 1 яйце, 1 ч. ложка цукру, 1/3 ч. ложки солі, 2 ст. ложки холодної води.
  • Начинка: 1 невелика головка броколі, 1 відварене куряче філе, 200 г помідорів чері, 120 г твердого сиру, 200 г грибів.
  • Заливка: 3 яйця, 400 мл вершків (15-20%), сіль, перець до смаку.
Тісто: холодне масло натерти в борошно, перетерти на крихти, додати цукор, сіль, яйце і воду, замісити тісто і в плівці покласти в холодильник (приблизно на 30 хв).
Броколі занурити в киплячу підсолену воду на 40 с, курку і помідори нарізати, гриби порізати пластинками і підсмажити до золотистого кольору з обох боків, сир натерти.
Для заливки збити яйця, посолити, поперчити, додати вершки, перемішати.
Тісто розкотити, перекласти у форму (в мене силіконова), зробити проколи виделкою і поставити у розігріту до 190 ОС духовку на 15 хв. Дістати, заповнити начинкою, полити заливкою і щедро присипати натертим сиром. Випікати 25-30 хв до рум’яної скоринки. Дати трошки остигнути і насолоджуватися!
Рецепт і фото Оксани Білінської

Спробуйте також приготувати:

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook