М’ясний хлібець
- Для м’ясного хлібця: 1 кг м’яса (у мене свинина), 2 ст. ложки манки, 3 яйця, сіль, перець за смаком, коріандр (цілий).
М’ясо пропустити через м’ясорубку (брала сітку з великими отворами). У фарш додати манку, яйця, сіль і перець, добре вимішати. Тоді готову масу відбити і сформувати хлібці, посипати коріандром. Викласти сформовані хлібці на деко, застелене пергаментом. Випікати при температурі 170 градусів 30 хв.
Ковбаса без оболонки
- Для ковбаси без оболонки: 1,2 кг м’яса, 6 зубців часнику, сіль, перець, спеції до м’яса, рукав для запікання.
Одну половину м’яса порізати невеликими шматками, а другу пропустити через м’ясорубку, змішати і додати подрібнений часник, посолити поперчити до смаку. Тоді м’ясну масу вибити.
Відрізати 50 см рукава і розпустити по мікропорах, викласти готову масу на рукав і скручувати, формуючи ковбасу, кінці добре закрутити і зафіксувати (якщо є шинковарка, то можна робити у ній). Сформовану ковбасу занурити у киплячу воду, варити під закритою кришкою 20 хв.
Після того дістати і запекти ще 10 хв при температурі 200 градусів. Коли добре охолоне, розрізати рукав і ковбасу натерти спеціями до м’яса або копченою паприкою.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також приготувати:
- М’ясний хлібець “Заєць”
- Печінковий хлібець “Люкс”. Просто викладаю в пакет і варю
Post Views: 43