ковбаса

М’ясний хлібець і домашня ковбаса без оболонки

Домашню ковбасу можна приготувати навіть без оболонки. Є один лайфхак, який стане у пригоді. А для м'ясного хлібця й оболонка не потрібна!

М’ясний хлібець

  • Для м’ясного хлібця: 1 кг м’яса (у мене свинина), 2 ст. ложки манки, 3 яйця, сіль, перець за смаком, коріандр (цілий).
М’ясо пропустити через м’ясорубку (брала сітку з великими отворами). У фарш додати манку, яйця, сіль і перець, добре вимішати. Тоді готову масу відбити і сформувати хлібці, посипати коріандром. Викласти сформовані хлібці на деко, застелене пергаментом. Випікати при температурі 170 градусів 30 хв.

Ковбаса без оболонки

  • Для ковбаси без оболонки: 1,2 кг м’яса, 6 зубців часнику, сіль, перець, спеції до м’яса, рукав для запікання.
Одну половину м’яса порізати невеликими шматками, а другу пропустити через м’ясорубку, змішати і додати подрібнений часник, посолити поперчити до смаку. Тоді м’ясну масу вибити.
Відрізати 50 см рукава і розпустити по мікропорах, викласти готову масу на рукав і скручувати, формуючи ковбасу, кінці добре закрутити і зафіксувати (якщо є шинковарка, то можна робити у ній). Сформовану ковбасу занурити у киплячу воду, варити під закритою кришкою 20 хв.
Після того дістати і запекти ще 10 хв при температурі 200 градусів. Коли добре охолоне, розрізати рукав і ковбасу натерти спеціями до м’яса або копченою паприкою.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook