млинці з яблуками

Пухкі млинці з тіста на кефірі з яблучною начинкою: рецепт і секрет

Із тіста на кефірі виходять пухкі млинці. Але треба знати один секрет приготування тіста, щоб млинці під час смаження не "сіли".

Здавалося б, що може бути простіше і швидше приготувати на сніданок, ніж млинці? Та не у всіх вони вдаються смачні і пухкі! Хочемо поділитися перевіреним рецептом секретами приготування пухких млинців!

Пухкі млинці з яблуками

  • 500 мл кефіру (2,5%), 350 г борошна, 1 яйце, 2 ст. ложки меду (можна цукру), 1/2 ч. ложки соди, дрібка солі, ваніль до смаку.
  • Начинка: яблука (кількість залежить від розміру, у мене були невеликі, тому десь 5-6 штук), 40 г масла, 2 ст. ложки цукру (кількість залежить від яблук), лимонний сік.
Приготувати начинку: яблука почистити, нарізати середніми кубиками, збризнути лимонним соком. Нагріти сковорідку, розтопити масло, додати цукор і перемішати, висипати у сковорідку яблука, перемішати і тушкувати, помішуючи, до готовності. У мене яблука м’які, тому швидко стушкувалися. Головне не зробити кашу! Якщо яблука дуже соковиті, то викласти на дрібне сито і залишити охолоджуватись.
Приготувати тісто: підігріти кефір. Яйце збити з цукром, сіллю і ваніллю. До яйця додати теплий кефір і добре перемішати, додати просіяне борошно, гарно перемішати і вже вкінці додати соду. Ще добре розмішати і залишити на пару хвилин. За цей час нагріти сковорідку з олією. Тісто не розмішувати, а акуратно набирати і, допомагаючи собі іншою ложкою, викласти оладки на сковорідку. Покласти яблучну начинку посередині (приблизно 1 ч. ложку) і накрити ще трошки тістом (щоб покрило начинку). Смажити на середньому вогні з двох боків до рум’яності.
Смакують такі млинці і з соусами, і зі сметаною. А можна полити соком, що залишився від тушкованих яблук.

Рецепт і фото Оксани Білінської

Радимо також інші рецепти пухких млинців:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook