Морквяний пиріг
- Форма 20Х30 см.
- 200 г моркви (очищеної), 350 г борошна, 100 г цукру, 100 мл олії без запаху, 1 велике яйце, 70 г родзинок, 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. ванільного цукру, дрібка мускатного горіха, кардамону, імбиру (бажано), насіння льону та кунжуту для оздоблення.
Родзинки промити, залити кип’ятком на декілька хвилин, обсушити. Натерти моркву на терку з найменшими вічками, яку використовуємо для дерунів, рідину не відціджувати. Додати цукор, ванільний цукор, олію, все перемішати. Частинами додати борошно з розпушувачем, перемішати, додати родзинки.
Форму застелити пергаментом, змастити його олією або вершковим маслом і викласти тісто, розтягуючи його ложкою по усій поверхні, присипати насінням. Випікати приблизно 25 хвилин при 180 °.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Радимо також інші перевірені рецепти морквяної випічки:
- Розкішний морквяний торт з горіхами і карамеллю
- Морквяний кекс із сирною начинкою та чорносливом
Post Views: 14