морквяний пиріг

Морквяний пиріг із бюджетних продуктів

Такий морквяний пиріг вдається м'який, запах моркви не відчувається, схожий на смак на коржики, які нам колись пекли бабусі.

Морквяний пиріг

  • Форма 20Х30 см.
  • 200 г моркви (очищеної), 350 г борошна, 100 г цукру, 100 мл олії без запаху, 1 велике яйце, 70 г родзинок, 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. ванільного цукру, дрібка мускатного горіха, кардамону, імбиру (бажано), насіння льону та кунжуту для оздоблення.
Родзинки промити, залити кип’ятком на декілька хвилин, обсушити. Натерти моркву на терку з найменшими вічками, яку використовуємо для дерунів, рідину не відціджувати. Додати цукор, ванільний цукор, олію, все перемішати. Частинами додати борошно з розпушувачем, перемішати, додати родзинки.
Форму застелити пергаментом, змастити його олією або вершковим маслом і викласти тісто, розтягуючи його ложкою по усій поверхні, присипати насінням. Випікати приблизно 25 хвилин при 180 °.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Радимо також інші перевірені рецепти морквяної випічки:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook