“Мокрий” апельсиновий кекс
100 г масла або маргарину, 1 скл. цукру, 2 яйця, 2 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 1 скл. кефіру, 1 скл. родзинок, цедра 1 апельсина (всі продукти мають бути кімнатної температури). Для сиропу: сік 1 апельсина, 0,5 скл. цукру.
Масло або маргарин збити з цукром до пишності. Додати по 1 яйця, додати кефір, збити. Родзинки ошпарити окропом, висушити серветками, обваляти у борошні. У тісто додати борошно, вимішати ложкою, додати родзинки і цедру, перемішати. Вилити у змащену маслом форму, випікати у розігрітій до 170 ОС духовці приблизно 50 хв до сухої зубочистки. Приготувати сироп: сік закип’ятити з цукром, охолодити. Дістати форму з кексом, дати охолонути 10 хв, наколоти зубочисткою, полити сиропом (прямо у формі), дати добре просочитися. Потім дістати з форми, можна посипати цукровою пудрою.
ВАМ ТАКОЖ БУДЕ ЦІКАВО ПРОЧИТАТИ:
- Кекс за 7 хвилин. Усе перемішую, ставлю в мікрохвильовку і вуаля!
- Кекс “Столичний” з родзинками і коньяком