Інгредієнти:
400 г курячого філе, 5 ст. ложок сухого вина, по 1 цибулині, баклажану, кабачку і перчині, 1 ст. ложка винного оцту або соку лимона, 3 ст. ложки соєвого соусу, 3 ст. ложки олії, 1 ч. ложки чебрецю, чорний перець, сіль, зелень.
Із баклажана зрізати шкірку і порізати шматочками, посипати сіллю і відставити на 15 хв. Коли виділиться сік, шматочки промити холодною водою. Кабачок, очищений від насіння, і перець нарізати кубиками, цибулю – великими кільцями. Покласти овочі, крім цибулі, у велику миску і додати соєвий соус, час від часу перемішувати. Куряче філе нарізати невеликими порційними шматочками (2,5х2,5 см) і змішати з цибулею. Приготувати маринад: змішати вино, винний оцет, 1 ст. ложку олії, додати чебрець. Посолити, поперчити і перемішати. Накрити м’ясо блюдцем і поставити невеликий гніт (1 кг). Залишити шашлик маринуватися не менш як на 1 год.
Щоб дерев’яні шпажки не горіли на грилі, вимочити їх у воді хвилин 30–60. Брати шматочки курятини і нанизувати на шпажки разом з овочами, цибулю викласти на паперовий рушник, а соус від м’яса вилити.
До соусу з-під овочів додати 2 ст. ложки олії, трохи досолити і перемішати. Цим соусом періодично змащувати (силіконовим пензликом) шашлик в духовці. Попередньо розігріти духовку до 190 градусів. Покласти шматочок деревного вугілля в невелику вогнетривку ємність, розпалити, щоб вуглинка тліла, тягнуло димком, і поставити на дно печі. Застелити деко фольгою, покласти шашлик і 20–30 хв смажити за 190 градусів і 5–10 хв під грилем. Через кожні 5 хв перевертати і змащувати соусом. Промариновану цибулю обсмажити на добре розігрітій олії на сковороді з додаванням 0,5 ч. л. цукру до карамелізованої хрусткої скоринки. Подавати з шашликом.