Варення “Нормандія” (рецепт Marjana Barabah)
1 л вишень (без кісточок), 2 л яблук (крупно потертих), 2 л цукру.
Вишні варити у власному соку, щоб розварились, додати цукор, варити, додати яблука терті і ще варити, поки не загусне. Гарячим розкласти в стерилізовані банки і закатати.
“На всі види варення, завжди вирізаю кружечок з паперу такий як горло в банці за діаметром, пропитую горілкою і кладу на варення, тоді закриваю кришкою, так воно не буде пліснявіти”.
Вишнево-яблучне варення з білого наливу (рецепт від Lena Demcsyk)
3 частини яблук, 1 частина вишень, цукру менше ніж 1:1 (не люблю, коли це варення надто солодке).
Усе змолоти, варити 40 хв (орієнтовно) на малому вогні, постійно помішуючи! Розлити у стерильні банки, закрутити.
“Так само ще і роблю сливу з яблуками. Теж бомба виходить!”
Варення з яблук і вишень (рецепт від Анни Петренко)
2 л крупно натертих яблук, 1 л вишень без кісточок, 1 л цукру.
Усе перемішати, залишити на 30 хв, варити 15 хв, розкласти в баночки, закрутити.
“Коли варення остигає, стає достатньо густе, в пирогах не тече. Рецепт перевірений і я можу за нього поручитися!”
Яблучно-вишневе варення (рецепт від Тетяни Апостолюк)
Вишні, яблука, цукор у пропорції 1:1:1.
Вишні без кісточок засипати цукром, а тим часом чистити яблука. Їх можна порізати або змолоти. Усе змішати, варити десь годину, збираючи пінку. Розлити у стерильні банки, закрутити.
“Готую у такій пропорції: 1 частина вишень, 1 частина цукру і 2 частини яблук”.