Медовик комбінований
- Форма 30Х40 см.
- Литі коржі: 180 г масла, 150 г натурального меду, 150 г цукру, 1 ч. ложка соди, 3 яйця, 300 г борошна.
Масло, мед і цукор покласти в одну миску і поставити на вогонь і, постійно помішуючи, поступово нагріти, щоб всі інгредієнти об’єдналися і розчинилися. Далі в однорідну масу додати 1 ч. ложку соди та інтенсивно помішувати кілька хвилин (вогонь малий), поки маса не набуде карамельного кольору. Зняти з вогню і залишити охолоджуватися до ледь теплого стану.
Далі до маси додати по одному (після кожного добре розміщувати вінчиком) 3 яйця. Вкінці додати поступово 300 г борошна, добре вимішати.
Я спекла 2 коржі розміром 30Х40 см і розділила навпіл, таким чином вийшло 4 коржі.
Тісто розподілити на пергаменті, випікати при 180 °С буквально 5-7 хв (не пересушіть!).
- Корж на сметані: 2 яйця, 60 г цукру, 50 г масла, 50 г натурального меду, 100 г сметани, 1 ч. ложка без гірки амонію, 175 г борошна.
- Форма 20Х30 см.
Яйця збити з цукром до пишної маси, додати мед (якщо він густий, то розтопити до рідкого стану), топлене масло і сметану, в які попередньо розчинити амоній, добре перемішати.
Вкінці додати борошно. Випікати при температурі 180 °С до сухої палички, приблизно 30 хв.
Корж розрізати на 2 частини.
- Крем: 850 г сметани, 4-5 ст. ложки пудри, 2 п. загущувача (якщо сметана магазинна) – усе збити в стійку масу.
- На кожен корж викласти чорнослив, у мене пішло приблизно 180-200 г.
Рецепт і фото Наталі Крихівської
Спробуйте також приготувати:
- Торт з медовими коржами і вишнями. Дуже ніжний, просто тане у роті!
- Торт “Карамельний медовик”. Любите карамель? Тоді вам точно сподобається!
Post Views: 42