Медовик із вишнями
- Форма 25Х30 або діаметром 26 см.
- Медові коржі: 5 яєць, 1 скл. меду (у мене з кульбаби, але можна і будь-який інший), 1 скл. цукру (даю трішки менше, кому як до смаку), 1 ч. ложка соди погашеної оцтом, 2 скл. борошна (по 250 мл).
Збити міксером яйця, мед, цукор та соду, тоді додати по склянці борошно і ще збити, щоб тісто було як густа сметана. Я ділю на 4 коржі. Можете взяти 4 однакові горнятка і розділити порівну.
Форму застелити пергаментом і змастити олією чи смальцем або використовувати білий просиліконений пергамент. Випікаю при 180 ° приблизно 10 хв. Печеться швиденько. Висотою виходить 1,5 см один корж.
- Крем: 0,7 л сметани, 250 г цукру, пакетик ванільного цукру, вишні у своєму соку (0,5 л).
Крем збити в пишну, густу масу.
Охолоджені коржі змастити кремом та викласти вишні. Дати настоятися протягом 3 год мінімум, а ще краще на ніч.
Порада господині. Замість вишень можна використовувати банан, але змащувати лимонним соком, щоб не почорнів, а також персик консервований, чорнослив і подрібнені горіхи. Також роблю за цим рецептом рулет зі згущеним молоком та цілим бананом. Деякі господині печуть у мультиварці, додають подрібнені горіхи у коржі, використовують заварний крем. Хто ще не готував, то спробуйте, не пошкодуєте!
Рецепт і фото Іванни Миронюк
Радимо також інші перевірені рецепти медовика:
- Торт “Медовик” без розкочування коржів. Просто намащую тісто на пергамент і все!
- Пишні коржі для торта-медовика, які не треба розкочувати