Банановий зефір без сирих білків (на альбуміні – сухому білку)

Якщо ви теж любите домашній зефір, але боїтеся використовувати сирий білок, приготуйте зефір без сирих білків - на альбуміні.

Усі люблять домашні солодощі, зокрема, і зефір. Та багатьох лякає у складі домашнього зефіру сирий білок і ризик підхопити сальмонельоз. У такому разі вам стане у пригоді рецепт домашнього зефіру без сирих білків. Він готується на альбуміні. Це сухий білок, який є абсолютно безпечним. Цей порошок можна купити у магазинах для кондитерів або в інтернет-магазинах.

Банановий зефір без сирих білків

Із цієї порції виходить 900 г зефіру.

  • 200 г банана, 110 г печеного яблука, 190 г цукру, 25-30 г альбуміну.
Банан, яблуко, цукор разом збити блендером на пюре. Потім додати альбумін, добре розмішати і поставити збивати, доки збільшиться в 3-4 рази (якщо дати більше альбуміну – маса буде більш стійкою). Як бачите, що збилося, то приготувати сироп.
  • щ
Залити агар водою і закип’ятити: він стане, як кисіль. Тоді всипати цукор і розмішавши варити до тих пір, поки капля не тектиме, а почне спадати подібно гелю (в ідеалі температура має бути 110° С, але я довела до 102 °С бо побоялась що сироп кристалізується).
Тоді у суміш, що продовжує збиватись, влити знятий з вогню (щоб перестав булькати) сироп. Старатися, щоб сироп не потрапив на вінчик, і час від часу збирати те, що лишається на стінках чаші для збивання. Збивати до однорідності. Маса стає густішою, триматиметься на лопатці, як трохи не дозбиті білки.
Приготувати кондитерський мішечок, накласти в нього теплу масу. На мокру поверхню відсаджувати зефір. Дати хвилин 5-10 постояти, посипати пудрою і хай постоять хоч 3-4 годинки.
Потім зефірки і з’єднати між собою, обваляти у цукровій пудрі. Якщо дотримати зефір до другого дня, то він візьметься тонесенькою скоринкою матиме аромат, як у магазинного.
Рецепт і фото Наталії Витягловської
Радимо також інші перевірені рецепти домашнього зефіру:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook