Медовий торт “Як пух”
Форма 26 см. 5 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. штучного меду (2-3 ст. ложки штучного можна замінити на натуральний мед для кращого смаку і запаху), 1 ст. ложка соди (погасити оцтом), 3 скл. борошна.
Жовтки збити з цукром до пухкого і білого стану, додати мед, соду і ще раз збити. Потім додати по склянці борошно. Після першої склянки тісто ще збиваю міксером, а вже потім другу і третю вимішувати лопаткою. (В кого потужний стаціонарний міксер, цих проблем уникає). Тісто стає досить густе. Окремо збити білки до стійких піків і частинами, в три заходи, ввести їх в тісто, легко вимішуючи. Викладати тісто ложкою на застелене пергаментом деко. Можна випікати тонких 4-5 коржі, але я роблю 3. Печеться досить швидко, орієнтуйтесь по своїй духовці.
Домашню сметану збити з цукровою пудрою до пишності і збільшення в об’ємі. Можна дати попередньо замочений в гарячому чаї чорнослив. А можна також додати мелені горіхи, запарені гарячим молоком.
Рецепт і фото Лесі Сенько
Читайте також