Мариновані баклажани “Як гриби”

Їх можна їсти одразу (готові через 5-6 годин після приготування, а зберігати можна до двох тижнів у холодильнику) або законсервувати на зиму.

Мариновані баклажани “Як гриби”

1,5 кг баклажанів, 1 головка часнику, по 4 лаврових листки і бутони гвоздики, 7–8 горошин запашного перцю, 2,5 л води, олія (на бажання). Для маринаду: на 1 л води 2,5 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 5–6 ст. ложок оцту (9%).

  • Баклажани промити, звільнити від плодоніжок, почистити від шкірки і нарізати кубиками 1,5–2 см. Закип’ятити воду, помістити в неї нарізані баклажани. Після повторного закипання варити 3–4 хв. Відкинути на друшляк, почекати, поки вода стече.
  • Скибочки розкласти в банки, перекладаючи шари подрібненим часником і цибулею. Додати гвоздику, запашний перець, лавровий лист.
  • Маринад: 1 л води довести до кипіння, додати 2,5 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 5–6 ст. ложок 9% оцту. Залити гарячим маринадом баклажани в банці.
  • Остудити, поставити на 5–6 год у холодильник. Олію на бажання можна буде додати в закуску при подачі на стіл.
  • Їх можна їсти (зберігаються протягом двох тижнів) або законсервувати. Банки з баклажанами простерилізувати: 0,5 л – 45 хв, 1 л – 1 год.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook