Солена червона риба
Риба (філе), сіль і цукор 2:1.
Для засолу знадобиться суміш велика морська сіль і цукор (солі у 2 рази більше, ніж цукру). На 1 кг риби потрібно приблизно 3-4 ст. ложки такої суміші. Можна додати в цю суміш мелений чорний перець (1-2 ч. ложки) і сухі трави (кріп, базилік). Так само за бажанням можна додати лавровий лист і духмяний перець. Але не багато, щоб у риби залишився свій смак, а не прянощів.
На дно контейнера для засолу риби (не металеву) насипати трохи суміші, покласти кілька листочків лаврового листа і кілька горошин запашного перцю. Перший шматок рибки треба покласти шкірою вниз, посипати рясно сумішшю, знову укласти 2-3 листочки лаврового листа, кілька горошин перцю і укласти другу половинку філе. Накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 2-3 години. Потім поставити рибу в холодильник ще на 10-14 годин. Риба готова, її можна їсти, попередньо зливши розсіл. Щоб у рибки був ще більш незвичайний смак, тоді можна додати сік лайма чи лимона.
Спробуйте також приготувати: