Якщо хочете приготувати дуже смачне домашнє вино, зробіть малинове. Це справжнє задоволення від кожного ковточка! До речі, за словами господині, яка поділилася своїм рецептом малинового вина, з жовтої напій смачніший, ніж з червоної. А виходить таке малинове вино бурштинового кольору.
Малинове вино
- На 2-3 л пом’ятої руками (обов’язково!) малини 3 л цукру, 5 л сирої води (добре, як є вода з криниці).
Дуже стиглу малину (якщо ще тверденька – дати добу в холодильнику дійти) пом’яти руками. Не треба ніякого заліза! Миску краще брати пластмасову. Накрити пом’яту малину тканиною і витримати в хаті три дні. Процідити і відтиснути сік. У жмих вилити 2 л води, розколотити і знову відцідити та відтиснути. У 3 л теплішої води розчинити весь цукор, щоб повністю розтанув. Взяти 10-літровий бутель і усе злити: сік + вода з жмихів + цукровий сироп. Перемішати, під водяний затвор (є спеціальні кришки для вина) і поставити на сонячне вікно, хай бродить. Десь через 2 місяці відцідити і знову хай бродить ще місяць. Тоді Профільтрувати, розлити у банки і поставити в холод. Можна уже пити. Смачного!
Рецепт Наталії Красько
Радимо також інші перевірені рецепти домашнього вина:
- Домашнє вино, наливка, лікер. Сім перевірених рецептів
- Шикарна наливка з порічок. Ідеальний жіночий напій!