Традиційна кутя на Святвечір
- 1 скл. ярої пшениці, по 100 г маку, горіхів, родзинок, в’ялених вишень, дрібка солі, 3 ст. ложки меду, 1 скл. води.
Пшеницю промити і залити водою, довести до кипіння. Варити, помішуючи кожні 10 хвилин. Увага, це важливо: через 20 хв додати сіль і продовжувати варити ще 20 хв, не забуваючи помішувати.
Мак промити, залити водою, довести до кипіння, варити 30 хв. Відкинути мак на сито, залишити, щоб повністю стекла вода. За допомогою макітри і макогона перетерти до появи молочка, для цього потрібно додавати трішки цукру. Ще один спосіб – це м’ясорубка (пропустити через дрібне сито, обовязково змішати мак із цукром, щоб не зламати м’ясорубку. Родзинки і в’ялені вишні залити крутим кип’ятком на 7 хв, злити воду.
Заправити кутю. Мед змішати з водою, додати до вареної пшениці. Додати підсушені і подрібнені горіхи, родзинки, в’ялені вишні.
Рецепт Тані Козак. Готувала і фотографувала Лілія Мацько
Спробуйте також приготувати:
- Яке Різдво без пампухів? Чотири рецепти, які дісталися мені від бабусі
- Смачного вам Святвечора! Десять ідей, що приготувати на Святвечір
Post Views: 13