Маково-кокосовий пляцок. Цей рецепт варто зберегти!

Пекти потрібно тільки два коржі, але скільки смаків вони поєднують: шоколад, кокос, мак. І доповнює це ароматний карамельний крем! Приготуйте – не пошкодуєте!

Маково-кокосовий пляцок

Чорне тісто: 5 жовтків, 3/4 скл. цукру, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка соди (погасити оцтом), 1 п. маргарину, 3 ст. ложки нежирної рідкої сметани, 1,5 скл. борошна. Білково-кокосовий корж: 5 білків, 1 скл. цукру, 200 г кокосової стружки. Форма від духовки.

Жовтки збити з половиною цукру, додати какао, м’який маргарин, решту складників. Білки збити з цукром до стійкості, акуратно перемішати з кокосом. На форму викласти чорне тісто, а зверху білково-кокосове тісто. Пекти при 180 ОС. Коли охолоне, розрізати навпіл.

Маковий корж: 5 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. маку меленого, 1 ч. ложка розпушувача, 3 ст. ложки сухарів мелених, 1 ст. ложка крохмалю. Форма від духовки.

Жовтки збити з частиною цукру, додати розпушувач, сухарі, крохмаль, мак. Білки збити з рештою цукру до стійких піків і легко змішати з жовтками. Спекти корж, а коли охолоне, розрізати навпіл.

Крем: 350 г масла, 1 б. вареного згущеного молока, 2 ст. ложки какао.

Скласти: чорний корж з білково-кокосовим коржем, крем, маковий корж, крем, маковий корж, крем, чорний корж з білково-кокосовим коржем.

Рецепт Клімчук Руслани, пекла і фотографувала Юлія Вовк

Спробуйте також приготувати:


 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook