Маково-кокосовий пляцок
Чорне тісто: 5 жовтків, 3/4 скл. цукру, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка соди (погасити оцтом), 1 п. маргарину, 3 ст. ложки нежирної рідкої сметани, 1,5 скл. борошна. Білково-кокосовий корж: 5 білків, 1 скл. цукру, 200 г кокосової стружки. Форма від духовки.
Жовтки збити з половиною цукру, додати какао, м’який маргарин, решту складників. Білки збити з цукром до стійкості, акуратно перемішати з кокосом. На форму викласти чорне тісто, а зверху білково-кокосове тісто. Пекти при 180 ОС. Коли охолоне, розрізати навпіл.
Маковий корж: 5 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. маку меленого, 1 ч. ложка розпушувача, 3 ст. ложки сухарів мелених, 1 ст. ложка крохмалю. Форма від духовки.
Жовтки збити з частиною цукру, додати розпушувач, сухарі, крохмаль, мак. Білки збити з рештою цукру до стійких піків і легко змішати з жовтками. Спекти корж, а коли охолоне, розрізати навпіл.
Крем: 350 г масла, 1 б. вареного згущеного молока, 2 ст. ложки какао.
Скласти: чорний корж з білково-кокосовим коржем, крем, маковий корж, крем, маковий корж, крем, чорний корж з білково-кокосовим коржем.
Рецепт Клімчук Руслани, пекла і фотографувала Юлія Вовк