Лише одна кісточка – і позбудетеся каменів у нирках! Давній індійський рецепт

Кожен, кому бодай раз у житті доводилось нарізати авокадо — знає, що його кісточка займає значну частину плоду. Викидати шкода, але як застосовувати? Існує чимало способів, частина з яких характеризується буквально таки цілющим ефектом на організм людини.

То що, намагались коли-небудь спробувати кісточку авокадо на смак? Гірчить, правда? А вся річ у тому, що у ньому міститься чимало танінів, що у значних дозах можуть бути токсичними. А от персин взагалі може бути отруйним для багатьох тварин. Серед них — кішки, собаки, кролики, коні, рогата худоба.

Менше з тим, кісточка авокадо сповнена й корисними речовинами — калієм та фосфором. Вона бореться із бактеріями, усуває «поганий» холестерин та запобігає утворенню ракових клітин.

Готуємо кісточку авокадо до вживання

Так чи інакше, для того, щоб кісточка авокадо не зашкодила, а дарувала тільки користь — необхідно вміти її «приготувати». Як це зробити? Усе просто! Варто тільки очистити її від коричневої плівки та висушити.

Після подрібнюємо кісточку авокадо за допомогою терки та запікаємо у духовці упродовж години — при невисоких температурах. Кісточка повинна набути золотавого відтінку.

Готовий порошок використовуємо у ролі харчової добавки до коктейлів, каш чи салатів. Рекомендується вживати цю суміш людям, що страждають на атеросклероз, проблеми із тиском та зайвою вагою.

Корисні властивості кісточки авокадо

1. Запобігає утворенню пухлин

Згідно з дослідженнями, флавоніл, що міститься у кісточці авокадо, унеможливлює формування ракових новоутворень в організмі. Перевірено на щурах.

2. Природний антибіотик

Екстракт із кісточки авокадо здатний боротись із інфекціями. Серед них — жовта лихоманка і кандидоз. Доведено бразильськими вченими.

3. Активізація травлення

Тисячі років американські індійці використовують кісточку авокадо для лікування проблем із травленням.

4. Джерело антиоксидантів

Чимало антиоксидантів міститься не тільки у м’якій частині авокадо, але й у кісточці.

5. Знижує рівень «поганого» холестерину

Згідно з результатами дослідження, опублікованого у журналі «Рослинна їжа у раціоні людини» (за травень 2012-го), високий рівень клітковини у кісточці авокадо сприяє усуненню «поганого» холестерину. Як приємний бонус — антиоксиданти призупиняють процеси окислення та формування тромбів.

Засоби на основі порошку із кісточки авокадо корисні для проблемної шкіри обличчя. А ще — усувають лупу та надмірну жирність шкіри голови.

Не менш оригінальний спосіб використання кісточки авокадо — виготовлення прикрас і фігурок.

Рецепт диво-засобу від каменів у нирках та жовчному міхурі

  • 1 кісточка авокадо;
  • 200 мл теплої води.

Як приготувати?

Очищуємо кісточку від коричневої плівки та нарізаємо скибками. Після подрібнюємо її за допомогою блендера. Готовий порошок розчиняємо у теплій воді.

Ділимо порошок із однієї кісточки середніх розмірів на чотири прийоми.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook