Цей лимонний кекс з приємною кислинкою стане чудовим доповненням до чаю або кави. Легкий, повітряний та неймовірно ароматний, він подарує справжнє задоволення всім любителям цитрусових смаків.
Лимонний кекс
- 250 г борошна, 1 п. розпушувача (12 г), 200 г цукру, щіпка солі, 1 ванільний цукор, 4 яйця, 50 мл води, 50 мл олії, сік 2 лимонів, цедра 1 лимона.
Збити яйця з цукром, сіллю та ванільним цукром до пухкої маси. Додати борошно з розпушувачем, воду, олію, лимонний сік та цедру, акуратно перемішати лопаткою.
Вилити тісто у попередньо змащену олією форму (форму можете використати будь-яку). Випікати при температурі 180°C близько 30–40 хвилин, залежно від вашої духовки. Перевірте готовність зубочисткою: вона має виходити сухою.
- Лимонна глазур: 200 г цукрової пудри, сік 1 лимона, 1 ст. ложка олії
Змішати всі інгредієнти до однорідної консистенції і полити кекс, поки він ще теплий.
Радимо також приготувати:
- Лимонний кекс
- Лимонний кекс з кокосом – смак і запах неймовірний!
Post Views: 76