Львівський сирник – класичний десерт, який багато хто любить навіть більше, ніж торт. Якщо ви теж любите десерту з сиру, неодмінно приготуйте! Львівський сирник має особливий смак і дуже ніжну текстуру. Цей рецепт сирника особливий тим, що має макову основу і готується абсолютно без тіста і без жодного грама борошна. Рецепт львівського сирника на маковій основі – перевірений, від господині. Тому не сумнівайтеся, готуйте, усе вдасться!
Львівський сирник на маковій основі
Форма 28 см. 1,5 кг сиру домашнього, 300 г цукру, 100 г розтопленого масла, 6 ст. ложок кукурудзяного крохмалю (без гірки), 7 ст. ложок сметани, цедра і сік одного лимона, цукати, родзинки за смаком, 150 г меленого маку, 12 яєць, ваніль.
- Сир перемолоти на м’ясорубці, або збити у блендері. До гладкої маси додати цукор, ваніль і по два яйця, усі яйця. Далі цедру, сік, масло, сметану і крохмаль. Збивати до однорідної консистенції.
- У окремий посуд висипати мак, додати 10 ст. ложок сирної маси і добре вимішати. А до сирної маси, що залишилась додати цукати та родзинки.
- Форму застелити пергаментом, змастити і притрусити борошном. На дно викласти сирно-макову масу, а зверху сирну.
- Випікати у розігрітій духовці при температурі 180 ОС 1 год 15 хв. Залишити у вимкненій духовці при привідкритих дверцятах ще на 30 хв. Коли сирник добре охолоне, покрити улюбленою помадкою чи шоколадом.
Рецепт і фото Надії Бутин
Спробуйте також приготувати:
-
Сирник з маком, вишнями і безе. Все викладаю у форму і в духовку
-
Сирник з яблуками за рецептом подруги зі Львова. Печіть і смакуйте!
Post Views: 83