Літній торт із ягідним суфле
Форма 26 см. Для бісквіту: 5 яєць, 200 г цукру, 210 г борошна, 30 г крохмалю (1 ст. ложка), 120 мл води, 80 мл олії, 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. ванільного цукру.
Суфле: 2 п. сметани 20% (800 г), 0,5 л полуничного пюре (або будь-якого іншого ягідного: малинового, чорничного тощо), 30 г желатину, цукор до смаку.
Для декору: 1 п. полуничного желе (70 г), 1 ч. ложка желатину, 200 г води, 300 мл сметани або вершків, 1 ст. ложка цукру.
Бісквіт. Білки збити, додати поступово цукор збити до стійких піків, додати жовтки збити, далі тоненькою цівкою влити воду та олію, ще раз збити. Міксер відставити, всипати маленькими порціями сухі складники, вимішувати лопаткою. Пекти 45-50 хв до готовності. Відразу з духовки не діставати, хай трохи там полежить. Остудити перерізати на два коржі.
Суфле. В полуницю всипати желатин, щоб розбух, сметану збити з цукром. На вогонь поставити полуницю, легенько прогріти щоб розпустився желатин, влити до сметани вимішати, поставити в холодильник щоб трішки загусла маса.
Для декору. Желе з желатином залити гарячою водою дати остинути. Сметану збити з цукром, змішати з ледь теплим желе.
Зібрати торт. На тарілку покласти кільце від форми, в якій пекли бісквіт, у нього покласти корж, залити сметанним суфле, покласти корж, залити желе для декору, викласти ягоди. Поставити в холодильник для повного застигання. Щоб легко зняти форму, я боки трішки прогріваю феном.
Рецептом поділилася Марта Левицька